Jdi na obsah Jdi na menu

Nové olejomalby od Dany Živorové

9. 8. 2018

Dnes jsme měli velice milou návštěvu malířky Dany Živorové s manželem. Přivezla nám spoustu nových děl, jedná se o olejomalby na plátně natažené na blindrámu, po stranách jsou začištěné, můžete obraz rovnou pověsit na zeď do vašeho interiéru. Tématem obrazů jsou krajiny.

V nejbližší době foto obrazů přidáme na stránky a do našeho eshopu.

Obrazy jsou k vidění v Červené galerii Mělník, po předchozí dohodě lze obrazy převézt do Pražské pobočky.

 

Dana Živorová, olejomalba na plátně (4)


Narodila se v Praze *1960. Po absolvování Střední zdravotnické školy v Praze v oboru zdravotní laborant vystudovala Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze. Skoro celý svůj profesní život pracovala v laboratořích ve zdravotnictví.

Její malířské začátky spadají do první poloviny devadesátých let. Po roce 2016 se však již naplno věnuje pouze malířské činnosti. Má za sebou již několik úspěšných samostatných výstav v Praze, Kutné Hoře, Olomouci a Berouně.
Malířské nadání zdědila zejména po svém dědečkovi Liboslavu Šimonovi, venkovském učiteli a malíři jehož obrazy byli zpočátku velkou inspirací pro její tvorbu. Jeho bratrancem byl známý malíř, grafik a pedagog. T. F. Šimon. Ve své tvorbě se věnuje především olejomalbě, námětem jejích obrazů jsou zejména krajiny, ale také květiny, zátiší a zákoutí uliček a měst. Svými obrazy vyjadřuje krásu přírody ve všech jejích podobách a ročních dobách a snaží se jimi navodit atmosféru klidu, pohody a optimismu, kterou v dnešní uspěchané době tolik postrádáme.