Jdi na obsah Jdi na menu

Nový autoři v naší Červené galerii.

4. 12. 2017

Minulý týden jsme měli v naší Červené galerii velice příjemnou návštěvu malíře pana Jiřího Valeše. V galerii můžete zhlédnout jeho díla. Jedná se o olejomalby na plátně v rámu. S tématikou Nočního Mělníka.

Malíř Jiří Valeš

Jiří Valeš je český malíř nočních městských vedut. Díky svým cestám po Evropě již maluje na sto historických měst celého starého kontinentu. S jeho obrazy se můžete setkat ve více jak třiceti galeriích v České republice, a v dalších galeriích ve Spojených státech a v Kanadě. Díky tomu se tato magická noční města nacházejí ve sbírkách v Česku, Polsku, Německu, Rakousku, Francii, Švýcarsku, Švédsku, Španělsku, Holandsku, Anglii, Irsku, Spojených státech, Kanadě, Austrálii, Číně na Filipínách a Taiwanu. Své obrazy také pravidelně představuje na výstavách, kterých má na svém kontě již hodně přes sto a na uměleckých veletrzích. O svém malování a své životní cestě vypráví v řadě knih - J.A. Krystek: Jen tak si popovídat, Cesty životem, Encyklopedie úspěšných, Cesta k úspěchu. - V. Ludíková: Pošli to dál III.

 

Dále pak malířku Alenu Šedinovou.

Výtvarnice Alena Šedinová vystavuje v Templu

Alena Šedinová je členkou Sdružení výtvarníků ČR a Klubu přátel výtvarného umění VLNA. Pochází z Mladé Boleslavi a ve svých olejomalbách se inspiruje zejména krajinou Českého ráje. Jejím učitelem byl ak. malíř Josef Pýcha, žák Oldřicha Blažíčka a Cyrila Boudy.

Zůstává věrna realistickému zobrazování krajiny a květin, umocňujících je v zátiších spojených s ovocnými variacemi. Techniku mimo perokresbu používá nejraději olejomalbu. V kompozičních skladbách vyjádřené květinou a barvou, se snaží vyjádřit své myšlenky.
Každoročně vystavuje své obrazy na společných výstavách Klubu přátel výtvarného umění VLNA a zúčastňuje se výstav Sdružení výtvarníků ČR. Samostatně prezentuje svá díla v galeriích po celé ČR.

 

Hned jak bude více času díla přidáme na stránky i do eshopu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář